fbpx

Kompozitoriaus Algimanto Bražinsko 80-mečiui – miuziklas „Žemės paukščiai“

Kompozitoriaus Algimanto Bražinsko 80-mečiui – miuziklas „Žemės paukščiai“
Data:2017-09-07
Autorius: Ansamblis Lietuva

Šiemet savo aštuoniasdešimtmetį švenčiantis kompozitorius Algimantas Bražinskas – ilgametis valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva” bendražygis, liaudies muzikos žanre parašęs daugybę kūrinių, kurių nemaža dalis šiandien sudaro ansamblio „Aukso fondą”. Šio garbaus jubiliejaus proga, ansamblis dovanoja kompozitoriui vieną brandžiausių jo kūrinių ansamblio repertuare – miuziklą „Žemės paukščiai”, kuriam A. Bražinskas pats aranžavo savo kadaise sukurto miuziklo muziką, pritaikydamas ją ansamblio stilistikai.

Miuziklas „ŽEMĖS PAUKŠČIAI“

Pagal P.Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnūs“

Spalio 28 d. 18 val. Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11, Vilnius)

1976 m. Kauno muzikiniame teatre pastatytas Algimanto Bražinsko ir Antano Drilingos miuziklas „Pagramančio šnekučiai“ buvo vienu pirmųjų šio žanro pastatymų Lietuvoje, kuris akimirksniu tapo populiariausiu to laikmečio spektakliu. Praėjus daugeliui metų, ansambliui „Lietuva“ kartu su režisieriumi Nerijumi Petroku, scenografe Daiva Petrulyte ir choreografu Alfredu Kondratavičiumi pavyko šiuolaikiškai interpretuoti kūrinį ir suteikti jam naują gyvenimą XXI amžiuje.

Satyrinė tragikomedija, kurios veiksmas vyksta praėjusio šimtmečio pradžioje, pasakoja apie kaimo amatininkus, du draugus meisterį Deveiką ir siuvėją Krizą. Jiems būdingos geriausios liaudies savybės: optimistiškas požiūris į gyvenimą, puikus humoro jausmas, laki vaizduotė, linksmumas, kūrybiškumas, nagingumas, kova už laisvę ir neapykanta priespaudai. Spektaklį puošia žinomi Lietuvos atlikėjai – „Triumfo arkos“ nugalėtojas, aksominio balso savininkas Liudas Mikalauskas, puikiai sukūręs auksarankio meisterio Deveikos vaidmenį, linksmuolį siuvėją Krizą įkūnija nesutramdomas Deividas Norvilas-Deivis, o knygnešio Jono Deveikos personažą įtikinamai vaidina baritonas Ramūnas Urbietis.

Tragikomiškas siužetas, puiki muzika, temperamentingi šokiai, autentiški tautiniai kostiumai, įspūdingos masinės scenos, moderni scenografija ir per kraštus besiliejantis lietuvių liaudies humoras – spektaklis neabejotinai patiks ir senjorui, ir moksleiviui. Miuzikle dalyvauja per 50 ansamblio „Lietuva“ muzikantų, šokėjų, dainininkų ir choro artistų, o ypatingo žavesio spektakliui suteikia unikalus tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama išskirtinai lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais, o taip pat ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų. Orkestro dirigentas – Egidijus Kaveckas.

Projekto kūrybinė grupė:

Kompozitorius – Algimantas Bražinskas

Libreto autorius – Antanas Drilinga

Režisierius – Nerijus Petrokas

Choreografas – Alfredas Kondratavičius

Scenografijos autorė – Daiva Petrulytė

Vaizdo instaliacijos autorė – Vesta Obolevičiūtė

Solistai:

Deveika – Liudas Mikalauskas

Deveikienė – Ingrida Raugaitė

Krizas – Deividas Norvilas–Deivis

Jonas – Ramūnas Urbietis

Andrius – Saulius Vasiliauskis

Simas – Liutauras Sutkus

Marcelė – Dovilė Kazonaitė / Ieva Filipkauskaitė

Anundis – Zenius Sakalauskas

Anundienė – Laura Stančikaitė

Kakalas – Albertas Toločka

Žandaras – Ričardas Ramanauskas

 

Bilietus platina www.bilietai.lt


Komentarai